Ludovina Rodrigues Galego
Ciência e Tecnologia dos Alimentos, Integrado no MED
Ciência e Tecnologia dos Alimentos
Integrado no MED
Sobre
- Botelho, G., Galego, L. (2019). Manual de Boas Práticas de Fabrico de Aguardente de Medronho. 3ª Ed. Quântica Editora, Agrobook, Porto. (ISBN 9789898927897)
- Martins, A.N., Galego, L.R., Miguel M.G.C. & Antunes, M.D.C. (2014). O medronho e suas utilizações alimentares, Universidade do Algarve, Faro. (ISBN: 978-989-8472-34-2);
- Galego L. R. & Almeida V. R. (2007). Aguardentes de frutos e licores do Algarve História, técnicas de produção e legislação, Edições Colibri, Lisboa. (ISBN 987-972-772-722-3);
Investigação Actual
- Total phenols quantification
- Liquors physicochemical analysis
- Acid and phenolic compounds quantification by HPLC
- Volatile distillates compounds quantification
- Distillates physicochemical analysis
- Volatile profile in different matrices by HS-SPMS-GC
Interesses de Investigação
- Phenolic compounds
- Liquor production and analysis
- Wine production and physicochemical analysis
- Traditional Algarve foods
- Volatile compounds
- Distillates production and analysis
Informação Pessoal
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Linhas temáticas para as quais contribuo:
Produção Agrícola Sustentável
Alimentos e Dieta Mediterrânica
Publicações & Patentes
Publicação |
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